Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Nevşehir ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Nevşehir, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. İç Anadolu Bölgesinde bulunan Nevşehir ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir
Nevşehir iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Nevşehir denince akla ilk gelen yöresel lezzetler tarhana, papates çorbası, testi kebabı, bulama, aside v.b. Bu yöresel lezzetlerin dışında Nevşehir iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız. İşte sizlere Nevşehir yöresine ait lezzetler…
Nevşehir Yöresel Yemekleri
- Tarhana
- Düğü
- Kesme
- Sütlü
- Patates çorbaları
- Katma aşı
- Ağpakla
- Soğanlama
- Dıvıl
- Cacık
- Ayva dolması
- Çanak
- Nevşehir tavası
- Zerdi pilavı
- Sızgıt
- Kömbe
- Kışlık ekmek
- Pastırma
- Sucuk
- Bulama
- Aşure
- İrmik tatlısı
- Dalaz
- Aside
- Hoşaf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder